Det här är Optikcentralen

Din syn är vår främsta prioritet. Vi är stolta över att kunna erbjuda dig en unik och personlig synvårdsupplevelse som fokuserar på både kvalitet och omtanke. Hos oss kan du vara säker på att varje steg i processen, från synundersökning till val av bågar, är utformad för att uppfylla dina specifika behov och önskemål.

Vår dedikation till att erbjuda högkvalitativ service genomsyrar hela vår verksamhet, från vårt erfarna ledningsteam till våra skickliga optiker och engagerade personal i frontlinjen. Vi strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar och leverera en synvårdslösning som är skräddarsydd för dig.

Oavsett om du är ute efter en noggrann synundersökning, kvalitativa glasögon eller professionell rådgivning, så är du i trygga händer hos oss på Optikcentralen. Vi ser fram emot att få vara en del av din synvård och hjälpa dig att uppnå bästa möjliga synhälsa och synupplevelse. Välkommen till oss!

Få inblick i vårt arbete

Utforska vårt företag och våra tjänster genom att ta del av våra presentationsvideor från Eniro. Genom dessa videos får du inte bara en inblick i vår verksamhet och våra produkter, utan också en förståelse för hur vi arbetar för att möta våra kunders behov.

Våra optiker

Patientarbete skall utföras med vetenskap och beprövad erfarenhet. Hos oss är det endast legitimerade optiker som undersöker dig och du kan lita på att optikern alltid gör en nogrann undersökning av dina ögon och allt sker utifån optikbranschens höga och specifika kvalitetscertifiering. Om optikern upptäcker några tecken på ögonsjukdomar eller andra avvikelser vid undersökning remitteras alltid patienten till ögonläkare för vidare bedömning. Våra optiker har lång erfarenhet inom branshen och ett högt kundomdöme med många nöjda kunder.

Garanti

Vi på Optikcentralen blir inte nöjda förrän du är nöjd. Därför har du följande garantier hos oss: Tre års produktgaranti för fabrikationsfel på bågar och glas. Vi erbjuder även progressiv garanti, om du inte är nöjd med dina progressiva glasögon inom tre månader från leveransdatum byter vi ut glasen åt dig. Antingen mot ett par dubbelslipade glas eller ett par avståndsglas och ett par läsglas, där tilläggskostnaden för andra bågen tillkommer.

Garantin gäller inte vid förlust av dina glasögon, skador p.g.a. yttre påverkan, medicinska förändringar av din syn eller för solglasögon. Du kan heller inte byta ut dina glasögon mot kontanter.

Delbetalning

Du kan enkelt dela upp din betalning via vårt samarbete med Resurs Bank. Detta görs direkt på plats via vår butikservice och ger dig förmånen att få 0% ränta upp till 24 månader. Avtalet tecknas direkt på plats och därefter skickas Resurs Kortet hem till dig i brevlådan tillsammans med inbetalningskort där du själv väljer hur mycket du vill delbetala per månad.

Vanliga Frågor


Vilken typ av glasögonpassning rekommenderar du för mig?

Det beror på dina synbehov och din livsstil. Vi kan diskutera olika alternativ som enstyrkeglas, progressiva glas eller specialiserade linser för datorarbete eller sportaktiviteter.


Hur ofta bör jag få mina ögon undersökta?

Det rekommenderas att få dina ögon undersökta minst en gång om året, även om du inte upplever några synproblem. För personer med befintliga synproblem eller ögonsjukdomar kan det vara nödvändigt att komma oftare för uppföljning.


Vilka är de bästa linsalternativen för mina ögon?

Det beror på dina individuella behov och ögonhälsa. Vi kan diskutera olika alternativ som kontaktlinser för daglig användning, månatliga linser, toriska linser för astigmatism eller multifokala linser för presbyopi.


Hur kan jag skydda mina ögon från skador och förbättra min synhälsa?

Att bära solglasögon med UV-skydd när du är utomhus, undvika att titta på skärmar under långa perioder utan pauser, äta en balanserad kost rik på näringsämnen som stödjer ögonhälsan och undvika att röka är några viktiga steg för att bevara synen och förebygga skador.


Vad ska jag göra om jag upplever plötsliga synförändringar eller andra ögonbesvär?

Om du upplever några plötsliga synförändringar, smärta, rodnad eller andra ovanliga symtom bör du söka omedelbar medicinsk hjälp. Det kan indikera allvarliga ögonsjukdomar eller skador som kräver snabb behandling.


Vill du veta mer?

Behöver du mer information eller har du ytterligare frågor? Tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig gärna. Alternativt kan du utforska vårt utbud för att läsa mer om vad vi kan erbjuda dig.