Boka tid för synundersökning

Välj bland alternativen nedan och följ stegen för att boka en tid.

Din preliminära bokning ses och bekräftas av vår personal.

Du får information om din bokning via e-post.

Bokningar kan göras först tre dagar framåt. Om du önskar en tid utanför de tillgängliga alternativen eller med kortare varsel, vänligen kontakta oss för ytterligare hjälp. Bokade tider kan ändras eller avbokas fram till 24 timmar innan.

Vi använder oss av bokningstjänsten Boka.se. Genom att använda denna tjänst godkänner du att vi och Boka.se får tillgång till den information du tillhandahåller. Om du upplever störningar eller har svårigheter med att se bokningssektionen nedan, följ denna Länk (till Boka.se) eller kontakta oss.

Vad innefattar en synundersökning?

När du väljer Optikcentralen för din synundersökning kan du vara säker på att du får professionell och omsorgsfull behandling. Vi strävar efter att göra din upplevelse så bekväm och noggrann som möjligt. Här är hur vi guidar dig genom vår omfattande synundersökning:

Innan synundersökningen

Innan själva undersökningen påbörjas genomgår du ett förtest för att ge oss en förståelse för din syn och eventuella synfel. Detta inkluderar en noggrann titt i en autorefraktor för att mäta ljusets brytning i dina ögon. Vi utför även en ögontrycksmätning för att upptäcka eventuella indikationer på ögonsjukdomar såsom glaukom.

Under synundersökningen

När du är i undersökningsrummet kommer din optiker att fråga dig om eventuella symtom du upplever, din tidigare synhistorik och ditt allmänna hälsotillstånd för att göra en heltäckande bedömning. Därefter får du testa olika mätinstrument och syntavlor för att bedöma din syn både på avstånd och nära håll.

Efter synundersökningen

Synundersökningen avslutas med en diskussion om vilka lösningar som bäst matchar dina individuella behov. Du får professionella råd och rekommendationer från din optiker och möjlighet att prova olika glasögonbågar med provglas. Om det finns indikationer som kräver ytterligare utredning, remitterar vi dig till en ögonläkare för vidare behandling.

Hitta dina perfekta bågar

När du har valt dina nya glasögonbågar finns våra säljare där för att ge dig personlig service och hjälpa dig att hitta bågar som passar din stil och personlighet. Efter att du har bestämt dig för dina favoriter skickar vi iväg din beställning för tillverkning och inom kort kan du hämta ut dina perfekt anpassade glasögon. Utforska vårt breda utbud i butik.

Behöver du mer information?

Behöver du mer information eller har du ytterligare frågor? Tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig gärna. Alternativt kan du utforska våra vanligt ställda frågor för att hitta svar på eventuella funderingar du kan ha. Vi är här för att göra din upplevelse så smidig och informativ som möjligt.