Glas

Det är varje människas frihet att göra sina egna val. Detta tar vi på Optikcentralen stor hänsyn till. Vi rekommenderar alltid den bästa optiska lösningen, sedan är det upp till var och en att välja själv utifrån individuella önskemål, smak och prisklass.


Glas skiljer sig på många olika sätt. Framförallt är det stor skillnad i kvalitet beroende på vilken glasleverantör som tillverkar glasen. För att kunna erbjuda så bra glas som möjligt samt högsta kvalitet använder vi oss av kvalitetsglas från Rodenstock.

Rodenstock är ett världskänt tyskt företag som står för perfekt syn, individuella glasögonlösningar och bra seende, världen över.

Läs gärna mer om glasen på www.rodenstock.se


Vi beställer våra glas speciellt och individuellt anpassade efter varje persons ögon. När glasen levererats till oss slipar vi omsorgsfullt dina glas i vår egen verkstad, direkt på plats.


Enkelslipade glas
Med enkelslipade glas menas att hela glaset har en styrka, den styrka som dina ögon behöver. Personer som är närsynta, översynta eller har brytningsfel rekommenderas enkelslipade glas.

Enkelslipade glas från 500kr
(Önskas antireflex-/hårdhetsbehandling, tunnare glas eller fotokromatiska glas tillkommer detta).


Dubbelslipade glas (bifokala)
Dubbelslipade glas, även kallat bifokala glas är glas med två styrkor i ett och samma glas. Detta för att både kunna se bra på långt och nära håll. Delen för nära håll, läsnings delen är avgränsat i glaset i form av en ruta som är placerad nertill.

Dubbelslipade glas från 1.000kr
(Önskas antireflex-/hårdhetsbehandling, tunnare glas eller fotokromatiska glas tillkommer detta).


Progressiva glas
Med progressiva glas menas flerstyrkeglas för dem vars ögon behöver mer än en styrka. I det progressiva glaset finns en successiv övergång från styrkan på långt håll ner till styrkan på nära håll, något som inte syns med blotta ögat. Detta ger på så sätt en obruten synskärpa. Först efter 40-års åldern brukar det bli aktuellt med progressiva glasögon. Detta alternativ är något optikern presenterar vid eventuellt behov.

Progressiva glasögon finns hos oss i olika steg från vanliga progressiva till det bästa och mest avancerade glaset på marknaden.

Standard progressiva glas från 1.700kr
(Önskas antireflex-/hårdhetsbehandling, tunnare glas eller fotokromatiska glas tillkommer detta).

Vi på Optikcentralen rekommenderar det nya mest avancerade progressiva glaset på marknaden, Impression-glaset. Med Impression glaset blir det lättare att vänja sig vid progressiva glasögon, särskilt för dem som aldrig använt progressiva glasögon tidigare.Impression-glaset från Rodenstock ger unik synupplevelse för människor vars ögon behöver mer än en styrka.

Läs mer om Impression glaset på www.rodenstock.se

Det bästa progressiva glaset Impression
inkl antireflex- och hårdhetsbehandling från 3.900kr

(Önskas tunnare glas eller fotokromatiska glas tillkommer detta)


Närprogressiva glas (terminal-/dataglas)
Närprogressiva glas, även kallade terminal- eller data glas rekommenderas för dem som behöver olika styrka för läsning och tex dataarbete. Denna optiska lösning gör att ögonen slipper anstränga sig vid skärmen samt ger ett brett synfält. Fungerar från 40 till ca 100 cm.
Rådgör med din optiker för bästa optiska lösning för Dig!


Rumsprogressiva glas
Rumsprogressiva glas fungerar som närprogressiva förutom att det görs för lite längre avstånd i rummet än endast till skärmen.
Rådgör med din optiker för bästa optiska lösning för Dig!


Glastjocklek
Har man starka styrkor kan glasen bli tjocka och tunga att ha på näsan. Detta då större synfel ökar glastjockleken i och med att det krävs en större kupning.
För att minska glastjockleken och få ett tunnare, snyggare och lättare glas kan man välja ett glas med högre brytningsindex. Rådgör med din optiker för bästa optiska lösning för Dig!