Behandlingar

Hos oss kan du fritt välja om du önskar riktigt glas eller plastglas i dina glasögon.

Riktigt glas är svårare att få repor på. Dock är riktigt glas lättare att gå sönder samt blir ofta tungt att ha på näsan.
Plastglas har fördelen att de är lättare att bära, och svårare att gå sönder. Nackdelen är dock att de repas lättare. För att få ett reptåligare plastglas finns en hårdhetsbehandling som gör glasens yta hårdare och reptåligare.

Tänk på!
Inget glas eller plastglas kan göras helt repfritt. Putsa gärna endast med den speciella putsduken i microfiber som medföljer dina glasögon.


Antireflexbehandling
Reflexer i glasögonen försämrar synkomforten betydligt. Förutom att de irriterar och bländar så tar de även bort en stor del av ljuset till dina ögon. Antireflexbehandlingen tar bort ljusreflexer i glasögonen och förbättrar därigenom tydligheten och synkomforten avsevärt. Med en antireflexbehandling släpper glasen igenom mer ljus samtidigt som du får ett bättre UV-skydd. Det innebär även att du får bättre kontrast, naturligare färgåtervinning och bättre mörkerseende.


Hårdhetsbehandling
Man kan råka ut för repor på både riktigt glas och plastglas. Detta försämrar givetvis glasögonens funktion och du ser sämre genom dina glasögon. Ofta uppkommer repor om man putsar sina glasögon med fel material, om man är oförsiktig med sina glasögon eller om man råkar ut för en olycka med sina glasögon. Hårdhetsbehandlingen ger glasögonglasen en hårdare och reptåligare yta som bättre står emot daglig slitage.


Smuts- och vattenavvisande behandling
Glasögon drar lätt åt sig damm och smuts. Även feta fingeravtryck och partiklar fastnar lätt, vilket irriterar synfältet. Med en smuts- och vattenavvisande behandling är glaset försett med en yta som smuts och vatten inte får fäste på. Den lilla smuts som ändå fastnar blir lättare att putsa bort. Denna behandling gör även att glasen immar betydligt mindre vid temperaturväxlingar.


Glas som skiftar färg i solen (fotokromatiska glas)
För den som är ljuskänslig eller önskar glasögon och solglasögon i ett finns nu ett optimalt alternativ, nämligen fotokromatiska glas. Det är glas som skiftar färg i solen vilket innebär att det är ljusa inomhus och successivt mörknar utomhus beroende på solens och ljusets styrka.

Givetvis får du också 100% UV-skydd med fotokromatiska glas, precis som solglasögon. Fotokromatiska glas finns i brunt för en mjukare nyans eller grå/grönt för mörkare glas.