Bågar

Att välja bågar är inte alltid det lättaste. Målet är att hitta en båge som känns bra, är snygg, passar ens personlighet och som man tycker om. På Optikcentralen arbetar vi ständigt med att köpa in bågar i olika modeller, färger, material och märken. Alla människor har olika behov och önskemål därför har vi ett brett utbud i alla prisklasser från 95:- och stegvis upp till omkring 5000:-. Vi har över 1500 bågar i butiken och kompetent personal som alltid hjälper till att guida dig genom sortimentet. Behöver dina bågar justeras så hjälper vi dig självkart med det. Önskar du att låna hem bågar så finns även det alternativet. Fråga personalen om hjälp!

 


Metallbågar
De vanligaste bågarna är de klassiska metallbågarna. Dessa finns i helbåge, trådgarnityr (endast båge upp till) samt borrgarnityr (endast glas framtill). Metallbågarna är ofta lätta att justera och finns i många snygga modeller, vissa även kombinerade med plastskalmar. Tänk dock på att välja en titanbåge om du är nickelallergier (se titanbågar längre ner).

 

 


Plast- eller cellbågar
Plastbågar, eller cellbågar som de också kallas är helt enkelt de bågar som är tillverkade i materialet plast. Många lite större modeller som kommit tillbaka i modet är gjorda i plast. Att tänka på gällande plastbågar är att de ofta saknar nässadlar vilket gör det svårare att justera glasögonen så att de sitter högre upp eller lägre ner på näsan.

 

 


Titanbågar
För dem som önskar väldigt lätta bågar är titanbågarna ett idealiskt alternativ. Bågar som är tillverkade i materialet titan är både lättare och mera hållbara än vanliga bågar. Dessutom är de nickelfria och därigenom perfekta för dem som har nickelallergi. Titanbågarna tillverkas även i så kallat ”TitanFlex”, vilket innebär att bågarna är extra tåliga och i stort sett kan böjas på mitten och sedan återgå till sin vanliga form utan att knäckas eller gå sönder